Ons hospiceteam, vertrouwde gezichten

Het team van De Bregthoeve is klein, goed opgeleid, relatief jong en toch ervaren. Als cliënt ziet u dus meestal vertrouwde gezichten aan uw stoel of bed. Hierdoor kunt u een band opbouwen met de mensen die voor u zorgen. U kent hen en zij kennen u! Cliënten en mantelzorgers vertellen dan ook vaak dat ze zich veilig voelen om dingen te durven delen.
Deskundig medisch en verpleegkundig team


In ons hospice werken verpleegkundigen en verzorgenden met een afgeronde opleiding palliatieve zorg en complementaire zorg. Het verpleegkundig team is geschoold in het bedienen van medische apparatuur als sondes, zuurstofapparaten en pompen. Ook hiervoor bent u dus in deskundige handen. Voor acute problemen nemen zij contact op met de eigen (huis)arts. Voor zijn eigen cliënten is onze hospicearts dr. Hartendorp beschikbaar.

Bij De Bregthoeve werken ook stagiaires verpleegkunde, altijd onder begeleiding van een gediplomeerde verpleegkundige. We vinden het belangrijk om nieuwe beroepsbeoefenaren kennis te laten maken met hospicezorg. Daarom bieden wij mbo- en hbo-stageplekken aan.

Zorgzame vrijwilligers

Onmisbaar is ook het team van vrijwilligers. Mensen die onze cliënten bijstaan vanuit hun persoonlijke achtergrond en passie voor zorg. Zij ondersteunen de professionals door te participeren in de zorgtaken. Daarnaast geven ze ook op andere manieren aandacht aan cliënten en hun mantelzorgers. Vaak met kleine dingen die mensen heel gelukkig kunnen maken. En zij zetten zich – met het team – graag in om specifieke wensen te realiseren. Hoe het is om vrijwilliger te zijn, leest u in de veelgestelde vragen.

Al onze medewerkers hebben bewust gekozen voor deze persoonsgerichte vorm van zorg. Ze hebben geduld en zijn goed in het signaleren van stille hulpvragen. Ook begrijpen zij hoe belangrijk het voor cliënten is om zo lang mogelijk zelf de regie te houden, met respect voor de eigen waarden.