Alle zorg en aandacht die u nodig heeft

U wordt verzorgd door een hospiceteam van verpleegkundigen, verzorgenden en vrijwilligers, in nauw overleg met de hospice- of huisarts. Ons team is opgeleid en getraind om samen met u en uw naasten te beslissen welke palliatieve zorg u nodig heeft. Ook voeren zij medische handelingen uit als dat nodig is. Maar net zo belangrijk: ze gaan bij u zitten als u met iemand wilt praten, huilen of lachen. Zonder haast en met alle aandacht. Voor vragen of emoties van naasten neemt het team ook graag de tijd.Aandacht krijgt u dus ook van onze vrijwilligers, een belangrijke schakel in onze zorg. Zij participeren in de zorghandelingen, maar maken ook een praatje of doen activiteiten waar u zin in heeft. Bijvoorbeeld een wandeling maken, een spelletje doen of een boek voorlezen.Ons team werkt goed samen met artsen, ziekenhuizen, fysiotherapeuten en andere professionals. Dr. Hartendorp is onze vaste hospicearts. U kunt eventueel ook uw eigen huisarts meenemen – in overleg en als dit praktisch haalbaar is. De Bregthoeve heeft geen religieuze of spirituele achtergrond, maar vanzelfsprekend houden we rekening met uw wensen. Wilt u contact met een geestelijk verzorger of uitvaartbegeleider, dan regelen we dat. Hetzelfde geldt voor een kapster of pedicure.


Wat is palliatieve en complementaire zorg?

Het doel van palliatieve zorg is dat u zich comfortabel voelt. Dit houdt in: het bestrijden van pijn of andere klachten en zorgen waar u last van ondervindt. Dit kan op lichamelijk, mentaal, maatschappelijk en spiritueel gebied zijn. In De Bregthoeve hoort daar ook complementaire zorg bij. Dit is aanvullende zorg als bijvoorbeeld hand- en voetmassage of aromatherapie.

Palliatieve zorg bij De Bregthoeve richt zich op mensen met een korte levensverwachting (minder dan drie maanden). Bijvoorbeeld cliënten met kanker waarvoor geen behandeling meer mogelijk is, of cliënten die zich in de laatste fase van chronische ziekten bevinden als COPD, hartfalen.

Af en toe biedt De Bregthoeve tijdelijke zorg aan palliatieve respijtcliënten. U kunt hiernaar informeren.