Opname en uitzonderingen

Overweegt u opname in De Bregthoeve, voor uzelf of een naaste? Neemt u dan contact op voor een kennismaking en intakegesprek. Na dit eerste gesprek kunnen we een plaatsingsdatum afspreken.

Opname in hospice De Bregthoeve is alleen mogelijk met een zogenaamde PTZ-verklaring. Het is noodzakelijk dat u bent aangesloten bij een Nederlandse zorgverzekeraar.

  • De PTZ-verklaring is een schriftelijke melding van de behandelend arts. Hierin staat dat uw levensduur naar verwachting korter is dan drie maanden. Deze verklaring krijgt u van uw medisch specialist in het ziekenhuis of van uw eigen huisarts.
  • De zorg- en verpleegkosten in De Bregthoeve worden volledig door de verzekeraar vergoed. Voor de verblijfskosten wordt soms een eigen bijdrage gevraagd.
Welkom op een enkele voorwaarde

We zouden graag iedereen een plek in De Bregthoeve geven, maar soms moeten we een uitzondering maken. Een belangrijke voorwaarde is dat cliënten geen dwaal- of wegloopgedrag vertonen. Ons hospice heeft een toegankelijk karakter en is daarop niet ingericht.