Zorgappartement

Afhankelijk van wensen en beschikbaarheid kan men in De Bregthoeve kiezen uit diverse zorg-appartementen. De meerpersoons-appartementen hebben een extra slaapkamer zodat de partner of de naaste familie kan blijven overnachten.
Alle appartementen liggen op de begane grond en hebben een eigen volledig ingericht keukenblok. Ook hebben ze een eigen in- en uitgang en een terras. Vanzelfsprekend zijn de appartementen aangepast en geschikt voor rolstoelgebruik. Terminaal zieken mogen in overleg de inrichting gedeeltelijk aanpassen met eigen, dierbare spulletjes.

De appartementen hebben allemaal een nagenoeg volledige privacy. Er is bewust gekozen voor een eigen in- en uitgang, die garandeert voor zowel de cliënt als de bezoekers een hoge mate van vrijheid. Er is geen gemeenschappelijke ruimte dus de bewoner noch zijn naaste familie worden bezwaard met ongewenste belangstelling.
De beelden op deze site geven u goed beeld van onze appartementen.

Voor het gezin of de familie is het verblijf van een dierbare in een hospice een aangrijpende, vaak emotionele gebeurtenis.
De Bregthoeve hoopt u een luisterend oor en een warme deken van steun te kunnen bieden.

Blijven slapen/waken

Een viertal zorgappartementen is uitgerust met een extra slaapkamer zodat er voor de naaste familie de mogelijkheid bestaat om te overnachten en zo het gevoel van samenzijn tot op het laatste moment te koesteren.

Onterecht schuldgevoel

Je faalt niet als gezin of familie wanneer je naaste overlijdt in een hospice.
De zorg voor iemand in de terminale fase is zeer intensief en zwaar.
Het is dan erg fijn om de zorg  -desnoods 24 uur per dag-  samen te kunnen delen, samen met een ervaren verpleegkundige op het gebied van de palliatief, terminale zorg die op de hoogte is van nagenoeg alle mogelijkheden op het gebied van deze zorg en pijnbestrijding.
Elkaar steunen in een omgeving waar je zonder gestoord te worden jezelf kunt zijn, dan kan het gezin of de familie weer “echt” gezin of familie zijn.
De nagenoeg 100% privacy van onze zorgappartementen bieden deze mogelijkheid.